Változókori bőrápolás a szép bőr megőrzéséért

2018.09.10 12:21

    változókori bőrápolás Simon Éva kozmetika XI.kerületNekünk nőknek a testünk nagy változásokon megy keresztül az életünk folyamán. A menopauza beköszöntével megváltozik a testalkatunk, hajunk, és bőrünk is sokat veszít a fiatalkori önmagunkhoz képest. Ekkor jön el az az idő, amikor sokkal jobban oda kell figyelnünk magunkra, mint korábban. Változtatnuk kell táplálozási szokásainkon, életmódunkon, és nem utolsó sorban bőrünkre még jobban oda kell figyelnünk!

    

    A menopauza ideje minden nőnél változó, de általában 45-55. év közötti életszakaszban, jelentkeznek erőteljesen a tünetek, amikor komoly hormonális változások mennek végbe szervezetünkbe, és elmarad a menstruáció. Ezenkívül még tapasztalhatunk szorongásos, hangulat ingadozásos, alvászavaros tüneteket is magunkon. Szerveztünkben csökken az ásványi anyagok, kollagén, és hyaluronsav mennyisége is. A vérkeringés lassabb, az oxygén ellátás gyengül szervezetünkben, igy ez meglátszik a bőrünkön is. A bőr elvékonyodik, fakóbb, érzékenyebben reagál a bőr az UV sugárzásra, melynek hatására az öregségi pigmentfoltok, az úgynevezett  "photo aging" hatás erőteljesebben nyomot hagy az arcbőrön. Mivel csökken a bőr megújulási képessége fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy;

  • lassabban képződnek  az új hámsejtek
  • kisebb a bőr vízmegkötő képessége
  • rugalmatlanná válik a bőr
  • a ráncok jobban elmélyülnek, állandósulnak
Mivel senki sem szeretné, hogy idő előtt idősebbnek nézzen ki a koránál, vagy éppenséggel szeretné megőrizni fiatalos megjelenését érdemes odafigyelni a bőrápolásra, amelyeket szakembernél veszünk igénybe, a kozmetikai kezelés során, illetve a napi bőr ápolási rutinnál is változtani kell szokásainkon.
    Én kozmetikai kezelésem előtt mindig felmérem vendégem bőrének az aktuális állapotát, hiszen ez még évszakonként is változó, vagy éppen egy stresszesebb időszak, vagy betegség is nyomot hagy az arcbőrön, így nem mindegy, hogy milyen hatóanyagok kerülenek a bőrbe az alkalmazott elektrokozmetikai kezelés során. Fontos, hogy az alacsonyabb hormonszint miatt kieső funkciók pótlásra kerüljenek a bőrbe a kozmetikai kezelés során.
  • cél a hámsejtek megújulásának felgyorsítása
  • olyan hatóanyagok alkalmazása, melyek a hámréteg vízmegkötő képességét javítják, hidratálják a bőrt
  • a már kialakult pigmentfoltok halványítása, az újabbak kialakulásának megelőzése
  • a mélyülő ráncok feltöltése
  • a bőr tömörségének fokozása
    A napi bőrápolásban fontos a bőr megtisztítása a napi szennyeződésektől, melyre mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményt alkalmazzunk, akár arctej, vagy micellás arclemosó formájában. Fontos a tonizálás, mellyel frissítjük a bőrt, és természetesen fontos a megfelelő, tápláló nappali, éjszakai arckrém, a szemkörnyék ápolása a karikák, ráncok ellen. A napi bőrápolás segít, hogy két kozmetikai kezelés között szinten tartsuk-javítsuk arcbőrünk állapotát.
 
    Egyénre szabott arckezeléseimmel ezen problémák megoldásában segítek, fordulj hozzám bizalommal, hiszen közös a célunk, hogy jól érezd magad a bőrödben! Bőröd állapotától függően veheted igénybe az ultrahangos, mezoterápiás, lézeres, vagy éppen nanótűs kozmetikai kezeléseimet, melyek professzionális bőrbarát hatóanyagokkal; CHANTARELLE és BIELENDA kozmetikumokkal történnek. A kozmetikai kezelés tipusának megválasztása mindig attól függ, hogy milyen mértékű változást szeretnél elérni, mivel más hatásmechanizmussal, más hatóanyagok kerülnek a bőrbe.
 
    Táplálkozási szokásaid megváltoztatása is befolyásolhatja bőröd állapotát, mert vannak élelmiszerek, melyek már kellemetlen tüneteket okoznak az arcbőrön, illetve szervezeted sem tudja már úgy feldolgoz, mint korábban. Szükséges, hogy kevesebb és minőségi élelmiszert fogyasszunk, mert a kilók is sokkal könnyebben rakódnak le. Fontos a testmozgás, melyett be kell építenünk mindennapjainkba, hogy izomzatunk ne épüljön le!
 
Szeretettel és magas szintű szakmai tudással várlak, foglalj időpontot kezelésedre!
 
Simon Éva
holisztikus kozmetikus
a problémás arcbőrök specialistája
06 30 43 33 147
 
 
 

 

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus