Téli Bőrápolás

2019.12.14 20:01

téli bőrápolás Simon Éva kozmetikus XI.kerület Nem csak az életkorunk változásával kell változtatnunk a bőr ápolási szokásainkon!

Minden bőrtípus máshogy reagál az évszakok változására.

A téli hidegben sokkal kevesebb faggyú termelődik az arcbőrünkben, így arckrémünket is meg kell változtatnunk.

A férfi és női bőrápolásban egyaránt változtatni kell!
     

    Az évszakok változásával megszokott arckérmedet is cserélned kell! A nyáron megszokott megszokott arckrémed már nem tudod a téli, őszi időben használni. Nem csak az évek múlásával változik a bőrünk, hanem az évszakok változásával is. A nyári melegben inkább a hidratációra, és a fényvédelemre kell törekedni az arckrémek kiválasztásánál.

    Az általában olajos, fénylő arcbőrben a téli hidegben sokkal kevesebb faggyú termelődik, az arcbőr faggyú termelődése normalizálódik ennél a bőrtípusnál. Ilyenkor nem a faggyútermelés visszaszorítására kell törekednünk ennél a bőr típusnál. A bőr hidratációjára kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

    Az ugynevezett normál, száraz vízhiányos arcbőrnél is változtatnunk kell a bőrápoláson. A bőrtáplálást a fagyos téli időben a telített zsírokban gazdag természetes növényi olajokat, zsírokat tartalmazó krémekkel kell végezni, mint pl, a sheavaj, jojoba, kókuszolaj, makadámdió, mandulaolaj, amelyek a hámsejteket gyógyítják. 

      A Bielenda készítmények közül javaslom;
  • a makadámdiót tartalmazó arany arckrém
  • a csiganyálka kivonatot tartalmazó arckrém
  • az argán olajat, kakaó vajat tartalmazó növényi őssejtes arckrém
  • a manuka méz tartalmú készítményeink rendkívül jól alkalmazhatók az érzékeny arcbőrre
  • a cannabis-os termék család készítményeiből javasoltak a készítmények bőr specifikusan

Tapasztalatom, hogy vannak bőrtípusok, amelyek a téli hidegben sokkal érzékenyebbek, mint a rozaceás arcbőr. Ennél a bőrtípusnál fokozott figyelmet kell fordítani a gyulladáscsökkentésre.

Hideg, fagyos időben tilos a magas víztartalmú készítmények használata!
 

A téli sportok kedvelőinek fokozott figyelmet kell fordítaniuk a fényvédelemre, mivel a havas csúscokon az UV sugárzás a hó miatt sokkal erősebb. Olyan arckrémeket kell használni, melyeken az SPF 25, 30, 50 jelzés szerepel!

Javaslom, hogy az éjszakai arckrém legyen a nappali használatú krém, és a nappali arckrémet használd éjszakára. Természetesen figyelembe véve a korábban megbeszélteket, és a friss bőrdiagnosztizálást. Az Évszaknak megfelelően!

A kézvédelem rendkívül fontos a téli időben! A parafinos kézápolók javasoltak ebben az időszakban, mert intenzívebben védik a kéz bőrét!

Az arcbőr letisztítását sem hanyagolhatjuk el! Hiszen a városi szmogos levegő károsÍtja az arcbőrt, meggátolja a sejtek oxigén ellátását. Az arcbőr megfelelő letisztításával fellélegzik az arcbőr, és jobban fogja felszívni az arckrémet!

A téli kozmetikai arckezelések a Mikrodermabráziós Bőrmegújítás, a bőrhalványító arckezelések Soft Lézerrel, és Kollagén Indukciós Arcfiatalítás, hegkezelés.

 

Szeretettel várlak, hogy segíthessek!

Simon Éva
kozmetikus
+36 20 43 33 047

 

 

 

 

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus