Táplálkozás hatása a bőrünkre

2020.03.02 13:18

vitaminok, táplálkozás hatása a bőrre Simon Éva kozmetikus  
A  táplálkozásunk minősége rendkívül fontos szerepet tölt be életünkben!
Bőrtípusunk meghatározó lehet abban, hogy milyen élelmiszereket fogyasszunk, vagy éppen ne fogyasszunk!
A természetes vitaminok fogyasztása szükségszerű mindenki számára, mivel a szervezetünkbe juttatott vitaminok jó hatással vannak bőrünkre!
   

Munkám során már bőrdiagnosztizálás során tapasztalom, hogy a táplálkozás milyen nyomokat hagy az arcbőrön. A túlzott faggyútermelés esetében sajnos még ront az arcbőr állpotán az olajos magvak fogyasztása. Ilyenkor javaslom, hogy csökkentsük a napraforgó, tökmag, mandula, dió, mogyoró fogyasztását. Természetesen nem kell ezeket a magvakat teljesen megvónni, csak minimálisra csökkenti; heti 1 alkalommal pár szem gogyasztása javasolt.

A bőr szépségére jótékony hatással van A, C, E, B - vitaminok valamint a cink és az omega 3  zsírsavak. Hiányuk esetén kialakulhatnak akár súlyos bőrproblémák. Az A vitamin pótlásával a bőrünk kórokozókkal szembeni ellenállóképességét növelhetjük. Az A vitamin megtalálható; májban,tengeri halakban, brokkoloban, sárgrépában, salátákban és a petrezselyemben.

A B vitaminoknak nagy szerepe van a bőr védelmében, és regenerálódásában. B2, B6, B3, B5 vitaminok; yoghurtban, hüvelyesekben, tojássárgájában, olajos magvakban megtalálhatóak.

A C vitamin az antioxidáns hatása révén a  szabadgyökök megkötésével a sejtek öregedési folyamatait képes lelassítani. C vitamin forrás a különböző gyümölcsök; narancs, kivi, ribizli, málna. Valamint a zöldségek közül; brokkoli, káposzta félék, karfiol,.paprika. Azonban hő hatására a C vitamin lebomlik, így nyers formában fogyasszuk inkább a zöldségeket, gyümölcsököket.

Az E vitaminnak is nagy szerepe van a szabadgyökök megkötésében, és C vitaminnal együtt erősítik egymás hatását . Az E vitamint a kukoricában, napraforgóban, növényi eredetű olajokban, és hüvelyesekben találjuk meg.

Az Omega3 zsírsavaknak nagy szerepe a gyulladás csökkentésben, így egyes bőrbetegségek kezelésében is nagy szerepe van, valamint a száraz bőr regenerálásban is nagy szerepe van.

Cink hiánya az akné képződésben nagy szerepet tölt be, illetve a sebek gyógyulálást is lelassítja. A szervezetbe való pótlása lehetséges; lencse, spenót, osztriga, rák,búzacsíra, és tojás fogysztásával.

Ezek a főbb vitaminok, melyeknek fontos szerepe van a bőr szépségére, tehát érdemes a téplálkozásunkra odafigyelni!

Kérj segítséget a linkre kattintva!

Maradj otthon segítség kérés
 

 

Szeretettel várlak a te bőrdiagnosztizálásodra, arckezelésedre!

Simon Éva
holisztukus kozmetikus

+36 20 43 33 147

 Jelentkezz be most!

 

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus