Nyári Bőrápolás

2016.06.20 10:14

   Nyári Bőrápolás Simon Éva Kozmetikája XI.kerület

 

    Végre itt a nyár! Süt a nap, és meleg van, itt a nyaralás ideje is! Nyáron sokkal lazábbak vagyunk az öltözködésünkben is. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a nap sugárzás árnyékos oldalát, és káros hatásait.

Miért fontos a tisztító arckezelés nyáron is?

    A rendszeres tisztító bőrkezelés azok számára fontos, akiknek bőre; olajosan fénylő, pattanásos, miteszeres, grízes. Ez a bőrtípus látványra, és érzetre sem kellemes! Számtalan esetben önbizalom hiányt, rossz közérzetet eredményez. Óriási tévhit, azt gondolni, hogy a napfény megoldja ezt a problémát és „kiszárítja” a pattanásos bőrt! Bár lényeges javít ezen a típusú bőrproblémán a napfény, azonban korántsem ad komplex megoldást!  Nyaralás előtt feltétlenül fontos a tisztító bőrkezelés, mert napozás során beégnek a bőrbe miteszerek, és a bőrgyulladás veszélye fokozottabb, illetve jóval nehezebb lesz a későbbiek folyamán megszabadulni a kellemetlen tünetektől. Óriási tévhit a tisztító bőrkezeléssel kapcsolatban, hogy roncsolja a szöveteket. A jól előkészített, és szakszerűen végzett tisztító kezelés során ez a probléma nem áll fenn!

 

 Jelentkezz be most!

Miért fontos nyáron a hidratáló, regeneráló arckezelés a bőröd számára?

    Amennyiben bőröd vízhiányos, száraz húzódik, akkor a napsugárzás hatására könnyebben ráncosodik, hamarabb „öregszik” a bőröd. Ha nem figyelsz oda, és nap imádó vagy nem ápolod bőrödet, akkor sajnos éveket öregedhetsz. A túlzott napozás hatására öregszik a bőr a megfelelő tápanyagok hiánya miatt, amelyet azonban pótolhatunk. Nyáron javasolt kozmetikai kezelések az ultrahangos, mezoterápiás arckezelések, melyen során hialuronnal, kollagénnel vitaminokkal, és más tápláló hatóanyagokkal, töltöm fel a bőrödet, így a bőröd teltebb, feszesebb lesz. A tengeri algás pakolások, és a hialuronsavas rózsaszirom kezelés igen látványos és eredményes hatást biztosít nyaralás előtt és után egyaránt. Az érett bőr fogalma nem csak életkor függő. A jól végzett rendszeres bőrápolás eredménye képpen éveket lehet letagadni.

 

 
Miért fontos a gyantázás utáni elővigyázatosság?

    A gyantázás a szőrtelenítés legelterjettebb formája, esztétikailag is kellemes látványt eredményez, hiszen nyáron ujjatlan ruhákban, fürdőruhában, magabiztosabbak lehetünk, jobban kihangsúlyozhatjuk nőiességünket. A hónaljban végzett szőrtelenítés a látványon túl jótékony hatású, hiszen nyáron jobban izzadunk, amely kellemetlen szaggal is járhat. Azonban, ha rendszeresen szőrtelenítünk hónaljban, akkor megelőzhetjük ezt a problémát, mivel a baktériumok nem tudnak megtelepedni a szőrszálakban. Az arcon végzett szőrtelenítés (áll, bajusz) is figyelmet igényel, hiszen van, akinél ez rendkívül fontos! Gyantázás után kerülendő az uszoda, szolárium és napozás. A szolárium és napozás közvetlenül a gyantázás után bőrgyulladást, erőteljes bőrelváltozást okoz, amely az arcon elszíneződés-"májfolt" formájában jelenik meg.

Javaslom, hogy a kozmetikai kezeléseket a nyaralás megkezdése előtt egy héttel iktasd be a teendőid közé, legyen benne a nyaralási felkészülési tervedben. Személyre szabott kozmetikai csomagod legyen a nyaralásra!, ebben segítelek, hogy mi legyen a csomagodban.

    Bár nem kifejezetten a bőrápoláshoz tartozik, de a nyári strandolás és fürdőzés idején kellemes megoldás a tartós szempilla és szemöldökfestés, mellyel kényelmesen fürdőzhetsz; nem kenődik, nem folyik el, és mégis kiemeli a szemedet, kontúrt ad az arcodnak.

 

Mire figyelj a nyaralás alatt?

·         napozáshoz 30+ vagy 50+ napozó terméket használj bőrtípusodnak megfelelően, akár naponta többször is

·         napozás után használ napozás utáni készítményt,

·         ne napozz, ha bőröd hajszálér tágulatos (rozaceás), mert a már begyulladt hajszálerek még jobban begyulladnak

·         ne napozz sminkben még akkor sem, ha az vízálló

·         fontos a bőséges folyadék bevitel, hogy mosolygós, üde maradjon az arcod

·         nagy melegben is kerüld a fűszeres, zsíros ételeket, nehogy pattanásos legyen a bőröd

·         a tengeri fürdőzés után vedd igénybe a tengerparti zuhanyt, hogy a sós víz ne szárítsa, irritálja a bőrödet

    Szeretettel Várlak Holisztikus Kozmetikámba! A kozmetikai kezelésekhez mélyre szabott tanácsadást kapsz!

Simon Éva 

szépségterapeuta
holisztikus kozmetikus

 

 Jelentkezz be most!

 

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus