Kismamák Bőrápolása

2018.04.05 20:03

Kismama kozmetika, bőrápolás XI. kerület Simon Éva kozmetikus

Szépség ápolás, bőrápolás a csodás 9 hónap alatt és a szoptatás idején, hogy a nőiességedet megőrizd!

A magyar nyelv roppant választékos, és több féleképen fejezi ki azt az időszakot, amikor egy nő gyermeket vár; várandósság, terhesség, másállapot, és ki tudja még hány féle képen fogalmazzák meg tájegységenként.

Azonban egy dolog biztos, hogy ez a 9 hónap egy teljesen más állapot a nők életében, mint  az „egyszerű hétköznapok”. A nők szervezete hatalmas változáson megy keresztül, és komoly igénybevételnek van kitéve mind fizikailag, mind biológiailag, mind pszichésen. A szervezet hormonháztartása megváltozik, és olyan dolgokat tapasztalunk bőrünkön, amelyet azelőtt nem tapasztaltunk.

Lehetséges, hogy a korábban száraz, vízhiányos bőr fénylően olajos, fekete miteszeres, gríz csomós lesz. Az addig hibátlan hófehér bőrön pigment foltok, elszíneződések jelennek meg, esetleg a szokásosnál erőteljesebb szőrnövekedés jelentkezik nem kívánatos helyeken, mint pl. az arcon. Természetes, hogy az első ijedtség után kozmetikus szakemberhez kell fordulni. Elavult az a nézet, hogy a kismamának semmit nem lehet, és meg kell feletkeznie a nőiességéről. Ha eddig rendszeresen jártál kozmetikushoz, akkor feltétlenül tájékoztasd kozmetikusodat, hogy babát vársz! Ha most kezdesz új kozmetikusnál, akkor is feltétlenül fontos, hogy tájékoztasd az állapotodról! Kérj tájékoztatást, hogy milyen termékekkel dolgozik!

Kozmetikai kezelések során nem javaslom az elektrokozmetikai eszközök használatát, még akkor sem, ha van otthon nagyon jó kis fogyasztó, ultrahangos vagy más egyéb eszközöd, amit előszeretettel használtál idáig. Én magam olyan személyre szabott kezelési terveket dolgozok ki a várandós kismama vendégeim számára, amelyek nem tartalmaznak elektromos eszközöket. A tisztító, tápláló arckezelések lehetségesek a terhesség időszakában is kellő szakmai körültekintés mellett.

Tartós szempilla, szemöldökfestés lehetséges, ha korábban is rendszeresen is volt és nem okozott problémát. Azonban, ha változás áll be, és allergiás tünetek jelentkeznek, akkor azonnal abba kell hagyni a tartós szempilla, és szemöldök- festést. Ha most szeretnéd újonnan kipróbálni, akkor kérj allergia tesztet a kozmetikustól. A 3D, 4D, XD szempilla készítésnél is ugyan az a helyzet. Ha korábban rendszeresen építettek számodra pillákat és nem okoz a ragasztó anyag problémát, akkor továbbra is lehetséges, ha viszont a szervezeted másképp reagál és allergiás reakció lép fel a ragasztóval szemben, akkor azonnal abba kell hagyni a pillák felrakását!

A szőrtelenítés a gyantázás formájában lehetséges, amennyiben visszeres elváltozás nem történik a lábon vagy a combon. Ha van elváltozás, ami a terhesség idején könnyen előfordulhat, akkor a kozmetikusnak kell mérlegelnie, hogy lehetséges-e a gyantázás az esetleges elváltozás miatt. A krémekkel történő szőrtelenítés nem javasolt, mert erős kémiai hatása van a vegyszereknek és a bőr hámrétegében is kárt okozhat a vegyi anyag, valamint a felszívódás is lehetséges a bőrön keresztül.

A fokozott hormonműködés sok nőnél okoz a bőrön barna foltosodást, erőteljesebb pigmentációt. Ugyan ez nem kellemes a kismama számára, de nem kell megijedni a terhesség után nagyszerűen lehet kezelni, halványítani kozmetikai kezelésekkel. A halványító kezelésekkel mindenképen várni kell! A halványító kezelések a terhesség után, a szoptatás befejezésével lehetségesek.

Nem javasolt tartós sminkek, sminktetoválások készítése; egyáltalán nem javasolt a várandósság ideje alatt, mert itt az eljárás során a bőr mélyebb rétegeibe kerül a festékanyag és könnyen allergiás reakciót, ödémát válthat ki. Még a szoptatás idején sem javaslom, mert felszívódhat a festékanyag és a baba számára az anyatejben okozhat problémát.

Mindent összegezve a nőiességedet a 9 hónap alatt is megőrizheted, sőt igenis figyelj oda magadra, hogy jól érezd magad a bőrödben, hiszen ha TE jól vagy a babád is jól érzi magát, és jobban, egészségesebben fejlődik.

Én magam örömmel figyelem várandós vendégeimet, szinte a fogantatás első pillanatától kezdve a szülés, és a csecsemő nevelés időszakában. Fantasztikus látni, amikor egy kismama a pocakjára helyezve a kezét pihen, kikapcsolódik és szépül. Látom, hogy most csak ők ketten vannak, kizárva minden mást.

Simon Éva holisztikus kozmetikus

Telefoni bejelentkezés: +36 20 43 33 147

 

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus