Az algák csodálatos hatása, bőrmegújító ereje

2016.01.26 18:09

Bőrünk az életkorunk előre haladtával változik; vékonyabb, szárazabb, veszít a rugalmasságából. A hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket vissza kell pótolnunk a kozmetikai kezelésekkel, és a napi bőrápolásban használt készítményekkel.

Az algák ősi erővel rendelkeznek. Az algafajok az édesvízi, tengeri, szárazföldi, de még a sivatagi körülmények között is megélnek. Az algák / moszatok  gazdagok hatóanyagokban. A tenger közeli népek – a bretonok, írek, japánok, katalánok már régóta használják az algákat, tapasztalati úton érezték jótékony hatását; tengeri fürdőt vesznek, bedörzsölik magukat, akár fejmosásra is használják.

Az algákban levő vitaminok és nyomelemek hatására:

  • fokozódik a vérkeringés, melynek hatására rugalmasabb lesz a kötőszövet
  • salaktalanítják, méregtelenítik a szöveteket, ezáltal felgyorsul a sejtek megújulása, az öregedési folyamat lelassul
  • megköti a nedvességet, így elősegíti a bőr hidratációját
  • az érzékeny bőrt nyugtatja

Kék mikroalga / Phormidium persicinum gazdag természetes UVA/AVB fényvédelmet biztosító tioredoxinban. Serkenti a sejtregenerációt, mélyhidratáló hatású, bőr simává és rugalmassá válik. Stabilizálja a C-vitamint, ennek hatására egészségessé, üdévé válik a bőrszín.

Rózsaszin alga / Jania Rubens a korallzátonyok építőeleme. Rendkívül gazdag a vízszállításért felelős aquaporin molekulában, ezáltal a bőr simává, hidratáltá válik. Elősegíti a méreganyagok elszállítását, vitalítást kölcsönöz a bőrnek. Megköti a szükséges ásványi anyagokat, és stimulálja a kollagénszintézist, növeli a bőr rugalmasságát, tömörségét.

Barna alga / Laminaria az érett bőr ápolására igen jótékony hatású, mivel E, C vitamint, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.

Zöld alga / Codium tipikusan zöld színű a klorofil pigmentek miatt. Sok karotinoid pigment tartalmaznak, ezáltal puhítják a bőrt

Vörös alga /Lithothammium gyulladás gátló,  anti stressz hatású magnézium tartalma miatt. Hidratálja száraz bőrt, és véd a levegő okozta károsodással szemben.

Az arckezeléseim során te is megtapasztalhatod az algák jótékony és látványos hatását. A bőr problémádnak megfelelően a legoptimálisabb alga pell off maszkot fogod kapni a kozmetikai arckezelés során.

  • Érzékeny, rozaceás bőr arckezelése Hűsítő alga maszk-al rutinnal,troxerutinnal, C-vitaminnal, menta kivonattal, citrom, levendula, ciprus labdanum olajjal
  • Atni Ageing hatású arckezelés Argán alga maszk-al; argán növényi őssejtekkel, algináttal, lecitinnel, kőalga kivonattal,kovafölddel) 
  • Atni Ageing hatású arckezelés Gyémánt alga maszkkal; kőalga kivonat, gyémánt por, kovaföld,mikro és makro elemek, algin
  • Hidratáló aranykezelés 30+ akár érzékeny bőrre is; Alga maszk kolloid arany-al; kőalga kivottal, kovafölddel,
  • Mélytisztító, méregtelnítő alga-iszap pakolás aknés bőrre; laminaria, fucus, spirulina alga, árnika kivonat, zöld és fehér agyag

Szeretettel várlak;

Simon Éva mobil; +36 20 43 33 147

 

 Jelentkezz be most!

 

Kapcsolat. Helyszín.                                                                   

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus