A városi nő szépségápolása!

2016.04.11 11:36

       Sokszor, amikor nyaralok vagy vidéken kirándulok én magam is elcsodálkozom, hogy idősebb asszonyoknak, és nénikéknek ,milyen szép a bőre. Miért is lehetségez ez? Talán az életmód vagy a környezet?

    Igen! Nagy mértékben befolyásolja bőrünket az, hogy hol élünk, mi a munkánk, milyen az étrendünk, mennyire vagyunk stresszesek, jut-e elegendő időnk a pihenésre. Nézzük csak mi hogyan befolyásolja a bürunk állapotát. A légyszennyeződés; a kipuffogó gázok gőze a levegőben nagy mértékben emeli a levegő károsanyag tartalmát, mely szilárd és folyékony állagú is lehet. Gondolnád, hogy vannak olyan méretű szennyező szemcsék, amelyek már a bőr sejtfalán is képesek áthatolni, mert olyan kis méretűek - pár mikron nagyságúak? A nagyobb méretű szennyező anyagok a bőr felszínén rakódnak le, és szemmel látható károsódást okoznak, mint a; bőr szárazság, bőrirritáció, különböző foltok, fáradt - fakó élettelen színű bőr, vagy éppenséggel a piros- gyuladt  bőrkép. Az elzárodott faggyúmirigyek, a fekete komedók- a népies nevükön miteszerek látványában is elrémisztő képet mutatnak.

        Kozmetikai kezeléseimmel az egyéni bőrdiagnosztizálás a legelső és fontos lépés. Bármilyen hihetetlen én időről, időre újra szemrevételezem vendégeim bőrét, mert évszakonként változik a bőrkép, és ehhez mindig alkalmozkodom az aktuális kozmetikai kezelésemmel is. Sőt vannak olyan időszakok, mint betegség, fogyókúra vagy a várandósság állapota, amely nagy mértékben befolyásolja a kezeléseket. A fogyókúra vagy méregtelenítés alkalmával megváltozik a szervezet tápanyag felvétele és az anyagcsere folyamatok is változnak. Ilyenkor a bőrön megjelenő gennyes pattanások, miteszerek szép számmal el tudnak szaporódni, tehát rendkívül fontos egy tisztító arckezelés még akkor is, ha nem ez a jellemző az adott bőrtípusra. Ilyenkor fontos a bőr elhalt hámrétegének eltávolítása, amely a mikrodermabrázióval igen hatékonyan végezhető, majd a gyulladásos folyamatok csökkentése nyugtatóhatású pakolással, illetve a méregtelenítő maszk használata. Várandósság alatt a női szervezet teljesen másképp működik; megváltozik a hormonháztartás, esetenként sokkal fáradékonyabb a kismama, teljesen más ételeket, italokat tud fogyasztani. Egyéntől függő, hogy kinél hogyan jelentkezik a változás a bőrön. Tapasztaltam olyan eseteket, amikor az a kismama, akinek roppant zsíros, miteszeres volt a bőre a terhesség ideje alatt száraz, vízhiányossá vált, majd mintegy gombnyomásra szülés után visszaállt az eredeti állapot. A terhesség ideje alatt hidratáló és bőrtápláló kezeléseket alkalmaztam, természetesen elektrokozmetikai gép használat nélkül, mivel alapelvem, hogy ilyenkor a természet ritmusát ne zavarjam meg, mert árthat a babának. Masszázsban pedig lágy relaxáló masszázs technikát alkalmazok, mellyel a hatóanyagokat bejuttatom a bőrbe. Mivel allergia mentes natúr kozmetikumokkal dolgozom, így nem áll fenn a veszélyes a káros mellékhatásoknak a kezelés során a kismamák számára sem.

    Szeretnél szépülni egy rád szabott exkluzív kozmetikai kezelés során? Akkor kérj időpontot a kezelésedre;

 

 Jelentkezz be most!

Vissza

Elérhetőség

Simon Éva holisztikus kozmetikus
Budapest, 1118
Dayka Gábor u. 3.+36 20 43 33 147

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni arcbőröd ápolásához? Szeretnél friss, hiteles információt az új kozmetikai eljárásokról?

© 2012 Minden jog fenntartva

Simon Éva holisztikus kozmetikus